Pipi Langkous

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Deze uitspraak slaat niet geheel op mij, maar ik vind hem wel lekker. Ik ben een enorme controlefreak. Kan er niks anders van maken. Dit naast mijn overduidelijke voelsprieten voor mijn medemens maakt loslaten tot een enorme uitdaging. Een uitdaging die ik elke keer opzoek.

Ik hou van uitdagingen. Stort me graag ergens in. Soms niet geheel doordacht, maar voordat ik de uitdaging aan ga, is alles goed uitgewerkt. Zijn de puntjes op de i gezet en ga ik zo goed mogelijk voorbereid de opdracht aan.

Ik reed in mijn auto naar een klant. 150 kilometer met een lekker muziekje op. Mooie rapportage klaar om te presenteren. Dubbel gecheckt. Alles onder controle.

Toch kwam die kriebel in mijn buik.

Een uitdaging voelt vaak als koorddansen op grote hoogte. Dit was een gedachte die laatst in me opkwam toen ik dit gevoel een plekje wilde geven. De beangstigende gedachte dat er iets mis kan gaan ben ik in een andere gedachte gaan omzetten.

Het hippe omdenken

“het moet natuurlijk wel spannend blijven”

Er moeten uitdagingen blijven bestaan. Saai staat niet in mijn vocabulaire. Loslaten en genieten van alle mooie dingen die om me heen gebeuren.

Welke quote, zin of persoon/karakter stelt jou gerust bij twijfel of onzekerheid?

Vind je dit bericht leuk?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter

Wil je een reactie achterlaten?

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Carmen

  Hoihoi!
  Leuke blog weer;)
  Net als jou ben ook ik een enorme controlfreak en ook nog perfectionistisch. Ik probeer mezelf in lastige situaties gerust te stellen door te denken ‘niet perfect is ook goed!’ en/of ‘moet ik dit nu doen?’.
  Hoewel, vooral de eerste, uitspraak heel lastig is als je alles perfect wil doen stelt het me wel in staat meer bewust te zijn in die situatie en een meer bewuste keuze te maken.
  Vooral de tweede zin is een doordenkertje, omdat je deze vraag op verschillende manieren aan jezelf kan stellen… is het een kwestie van ‘moeten’, ben ‘ik’ de persoon die het moet doen en moet dat ‘nu’ of kan het ook een andere keer?

  Fijne avond!

  1. Debby Gransier

   Dankjewel! 🙂 ook voor je leuke reactie. Blijft moeilijk, hè. Fijn om ‘om te denken’ en een gerustellende quote te hebben! X

Geef een antwoord