Lijn 20

Een culturele reis door Parkstad

Verbinden. Nu waarschijnlijk nog belangrijker dan ooit. Afgelopen vrijdag hebben we weer mogen ervaren hoe belangrijk het is om met elkaar te verbinden. Niet alleen om business en warme leads te genereren, maar om elkaar in de ogen te kijken, te luisteren, te voelen (op 1,5 meter afstand) en te verbinden.

LinkedIn verbindt.

LinkedIn is een mooi hulpmiddel hierin. Zoals de meeste van jullie weten ben ik vrij actief op social media. Je bent vast in dit blog terecht gekomen door LinkedIn of Facebook. Zo kwam ik ook in contact met Ingrid Brands. Ingrid is LinkedIn expert en heeft ons een zeer waardevolle presentatie over linkedIn gegeven met een linkedin checklijst voor iedere gast.

Ingrid Brands Linkedin expert hogeschool zuyd gemeente Nuth Heerlen Brightlands Rabobank
DE 10 waardevolle tips over LinkedIn

De tweede gastspreker van de ochtend was Jeroen van der Burgt – DOOR Accelerating YOUR Business

Aanzetten tot gewenst gedrag; dan wordt netwerken verbinden met meerwaarde.

Jeroen van der burgt reclame branding netwerken verbinden business DOOR

Ondernemen is net als fietsen: zodra je stilstaat val je om

Quote interview Jeroen – wijLimburg

Jeroen gaf tijdens zijn presentatie de bevestiging wat ondernemen vanuit je why voor je strategie kan doen en gaf de tip mee om minimaal 1 keer per week uit je comfortzone te stappen.

Nu denk je vast: “en waar komt die titel Lijn 20 nu vandaan?”

Een paar weken geleden kwam ik een post van Jordy Clemens tegen – je voelt hem al – op LinkedIn.

Een foto van het prachtige Theater Heerlen met de tekst: hoe belangrijk het is om kinderen al op de basisschool kennis te laten maken met wat cultureel Heerlen allemaal te bieden heeft!

Zonder me verder te bedenken stuurde ik Jordy een bericht of hij gaspreker wilde zijn en hij zei direct Ja.
Zijn presentatie; een prachtig, motiverend alsook indrukwekkend verhaal over cultuur, jeugd, parkstad, onze samenleving, gelijke kansen, tandartsbezoeken onder kinderen en levensverwachtingen.

Jordy Clemens Wethouder onderwijs, jeugd, cultuur, erfgoed en wonen at Gemeente Heerlen
Jordy Clemens: Wethouder onderwijs, jeugd, cultuur, erfgoed en wonen – Gemeente Heerlen

Lijn 20

Jordy nam ons eerst zeer openhartig mee naar een stukje uit zijn jeugd en het arbeidsverleden van zijn vader. Vervolgens was zijn vraag of er ondernemers met de bus waren. Daarna wie er wel eens met de bus reist; met name Lijn 20.

Lijn 20 van Schinveld tot aan de grens van Duitsland

De culturele busreis door parkstad! Van het mooie Schinveld, langs het vijverpark van Brunssum, via het prachtige maankwartier, richting GAIA Zoo. Onderweg vertelde hij over het oude station van Heerlen. Ik kan mij herinneren dat ik hier als kind altijd strak aan de hand werd gehouden. Over het doorzettingsvermogen om het mooie maankwartier te realiseren met natuurlijk het prachtige ontwerp van Michel Huisman.

Maar daarnaast over levensverwachtingen en kansen die al voor een groot deel zijn vastgelegd bij je geboorte. Puur omdat je in een bepaalde wijk bent geboren. Of het aantal tandartsbezoeken. Kinderen uit de ene wijk brengen jaarlijks een bezoek aan de tandarts terwijl 1 op de 3 kinderen uit een andere wijk nooit naar de tandarts gaan.

Keiharde cijfers

Hoe betrokken Jordy is bij zijn functie als wethouder en zijn verhaal dat hij met ons deelde blijkt nog meer uit de foto die ik ’s middags in mijn mailbox aantrof met de woorden: “kijk nou wat ik aantref op de terugweg”

Jordy Clemens: “een kansrijke start nu voor een ondernemende stad later.”

Blizz Business

De netwerkgroep waar we business en kennis op een gezellige ongedwongen manier delen en opdrachten genereren omdat je het elkaar gunt, elkaar kent en elkaar waardeert.

Tijdens onze BLiZZ Business ontbijtmeetings ben je van harte welkom om een keer als gast mee te ontbijten! Inschrijven kan HIER (vol =vol )

Franklin Schmetz Schakel verbinden kennis business netwerk netwerken Raymond Clement MIK PIW caberetier colunm limburger theater heerlen limburg zorg

25 september – De wereld van samenwerken en kennis delen

Gastsprekers:
Franklin Schmetz | Schakel BV
Raymond Clement | Directeur MIK PIW- Groep, cabaretier, columnist

Vind je dit bericht leuk?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter

Wil je een reactie achterlaten?

Geef een antwoord