Hoeveel kans geef jij jezelf voor een succesvolle onderneming

‘A new world of opportunity’

Dat was het thema van de BNI Conferentie 2019 in het Fletcher Hotel te Nieuwegein.

BNI – Business Network International

Inspirerend | motiverend | gezellig | muziek | enthousiasme | saamhorigheid zijn mijn keywords over deze conferentie.

Laat ik beginnen met hoe mijn verhaal bij BNI begon en wat het mij al op zeer korte tijd gebracht heeft.

Dit wil ik graag met je delen.

Het is een kans die ik gekregen heb en waar ik gelukkig gebruik van heb gemaakt! Pak even een kop koffie. Ik heb er een paar woorden voor nodig, maar je krijgt er geen spijt van om het te lezen. Dat beloof ik je 😉

Het idee voor het uitbreiden van mijn bedrijf lag al een tijdje op de plank.

Ondernemers helpen aan optimale klantbeleving – meer ambassadeurs. Passie omzetten in een gezond bedrijf.
De customer Journey – de reis van de klant.
Van ondernemer tot ondernemer.

Doordat ik zelf al bijna 25 jaar een eigen onderneming heb, spreek ik direct op gelijke hoogte met de ondernemers.

Advies vanuit boeken, maar vooral ook vanuit de praktijk. Dat is de kracht van Blizz Imago.

Na een diepgaand onderzoek en mooie resultaten uit ons marktonderzoek ben ik als eerste mijn zichtbaarheid op Linkedin gaan vergroten. De koffie afspraken verschenen in mijn mailbox en de uitnodigingen voor netwerk en open koffie bijeenkomsten volgden elkaar op.

Deze kopjes koffie en bijeenkomsten waren heel gezellig, maar kostten veel energie en brachten jammer genoeg relatief gezien niet het gewenste resultaat.

Opeens kreeg ik een uitnodiging van Ron Crombaghs (Rutten en Welling Advocaten) of ik mijn netwerk wilde uitbreiden. Hij nodigde mij uit voor een vrijblijvend ontbijt bij BNI Champagne in Urmond. Ik sloeg natuurlijk direct aan het googlen en dacht dit ziet er anders uit dan andere netwerkgroepen.

Laat ik als eerst vertellen dat de visie van BNI is dat wij niet mogen overtuigen. Dat kan ook niet. Je moet zelf ondervinden of BNI voor jou de manier van netwerken is die je wilt bewandelen! Lees voor nu alleen mijn verhaal. Lijkt het je interessant? Dan nodig ik je graag als gast uit bij BNI Champagne Urmond of kijk hier welk chapter bij jou in de buurt zit. Ontdek zelf of BNI ook iets voor jou is en wat BNI voor jou kan betekenen.

Na de eerste ontbijtsessie voelde ik direct betrokkenheid. Dit is niet zomaar netwerken. Dit is hard werken voor elkaar, maar direct ook productief en gestructureerd. Daar hou ik van. Denken aan elkaar, zorgen voor elkaar. Zorgen voor je mede-leden, je regio, mede-ondernemers in jouw stad, dorp, want zo ver gaat het.

Mijn opdrachten komen voor het grootste deel van BNI leden.

Door BNI ben ik in een paar maanden (ik ben pas 3 maanden lid) enorm gegroeid, persoonlijk en op zakelijk vlak. Pitchen, presenteren en het afronden van leads gaat mij veel beter af. Ik krijg enorm veel voldoening om warme leads te bezorgen en vind het natuurlijk ook super om ze te ontvangen.

De donderdagochtend geeft mij energie! De bijeenkomsten zijn elke keer weer wijze lessen in het ondernemen. Daarnaast is het gewoon heel lekker (het ontbijt) en gezellig en kijk ik er elke week naar uit.

Ik sta er graag een uurtje eerder voor op, omdat ik weet wat het me de rest van de week weer opbrengt.

 

BNI Conferentie 2019: A New World of Opportunity

17 mei j.l. was de eerste BNI conferentie voor mij, maar zeker niet de laatste.

Volgend jaar ben ik er weer bij. Wat een interessante, leuke en leerzame dag met veel motiverende ondernemers en sprekers. Leuk om leden van andere chapters te ontmoeten. Dank je, Marina van Rossum (ADC BNI zuid-oost), Thy- Thy van der Lende en Rachel Kraanen en de andere leden! Ik voelde me direct welkom! Lissy Moonen en Lis Ketelings 
voor de gezellige lunch, tips en adviezen. Toch spannend als je pas 3 maanden lid bent.

klantbelevingDe dag was ingedeeld hoe ik BNI zie: tijd is geld. Het moet zeker gezellig zijn, maar ook productief, leerzaam en daadkrachtig. De ene interessante lezer volgde de andere op. Vijf minuten presentaties, afgewisseld met presentaties van een half uur.

 

Jaja, wel met een hoog Americaans klap en yeahhh gehalte, maar ook dat werd met een hoge doses humor gerealiseerd. Elke spreker met eigen muziekkeuze die aansloot op hun presentatie.

Iedere spreker motiveerde. Ik heb me geen seconde verveeld. Daar waar Aqil Radjab (Nationaal Directeur BNI Nederland en Vlaanderen ) zei dat soms je aandacht afdwaalt en dat dat ook mag, realiseerde ik mij dat dit vandaag zeker niet het geval was.

De sprekers van de BNI Conferentie 2019:

Van Presentator Joeri Blom blijft me naast de leuke manier van presenteren zijn danskwaliteiten en het skiverhaal natuurlijk bij! Hilarisch.

De energie van Aqil Radjab (trotse directeur BNI Nederland en België) & business partner Jos Baas (Nationaal directeur BNI Nederland en België) tijdens de vragenronde.

De verbinden en visibility puzzel van Dave van Klingeren.

Het indrukwekkende verhaal van Bernhard van Riessen met de adviezen:
Neem de tijd | blijf gefocused | tegenstand maakt je sterk | relativeer | ben zuinig op mooie dingen | zorg voor een sterk team (Imago Support Team 🙂

Johan Verbaas – Why BNI
Relaties | zelfontwikkeling | samenwerking | omzet | energie | structuur

Het prachtig sterke verhaal van Joy van de Stel dat mij de gehele tijd aan het stoere nichtje (Pauline Gransier ) van mijn man deed denken!
“laat zien wat je kunt, want andere geloven niet in jou” de woorden van Joy.

Jan De Wachter:
Goesting! Ik zit alweer met een grijns op mijn gezicht.

Erik Arnout – de enige handleiding die je nodig hebt!
Met het mooie gezegde: “een discussie kun je niet winnen”. Hier kunnen veel mensen iets van leren! Erg leuke training!

 

Greg Davies
Vind je team | definieer je waarom | het gaat niet om jezelf | stop niet totdat je klaar bent!

En dan kom ik bij de laatste spreker: Aqil RadjabWie is er in jouw kamer?

Wat een energieke en – ik kan het natuurlijk niet nalaten om te zeggen als ook nog imagostyliste – super goed gestylede man. Complimenten!

Na het spreken van Aqil had ik een A4 met key words. Wat een geweldige spreker. Niks afdwalende gedachten. Je blijft gefocused door de energie en dosis humor waarmee hij zijn verhaal vertelt.

Dit zijn enkele keywords die ik genoteerd heb tijdens zijn presentatie:
bewaker | portier | waarden | wie wil je in je kamer | 95% is onbewust wat je doet | dissonantie | draaideur | ankers en motoren | betaal met aandacht.

Voor mij erg geruststellende woorden waren:
“Zet de waardevolle personen, die ook ankers voor je zijn, iets verder weg in je kamer”
“Balans krijg je niet. Ben in het moment en betaal met aandacht”

Het boek waar Aqil Radjab over sprak is: Wie is er in jouw kamer? – de sleutel naar een topleven

wie is er in jouw kamer

Alle deelnemers aan de conferentie hebben het boek “Wie is er in jouw kamer?” mogen ontvangen! Een mooi kado om mee naar huis te gaan.

Het was een geweldig leuke en inspirerende dag! Daarnaast enorm gelachen!
Dank je wel BNI! Tot volgend jaar!

Vind je dit bericht leuk?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter

Wil je een reactie achterlaten?

Geef een antwoord