2 onderneemsters op een roadtrip door haar, styling, muziek & dans

The Hair project 2015

Zit je in het kappersvak en heb je de luxe dat dames en heren hun uiterlijk in jouw handen leggen? dan ben je natuurlijk verplicht om up-to-date te blijven. Je moet weten wat er in de kapperswereld leeft, trends, producten, ontwikkelingen in kleur en techniek. De Hairproject, seminars of brandshows zijn dan een must om bij te zijn. Ben je dan ook nog eens een echte hairlover, dan krijg je kippenvel op het moment dat de lichten uitgaan en de muziek begint te knallen. Ja, net zo als bij een vet concert. Dit is iets wat ik eigenlijk niet hardop durf te zeggen, maar hee ik wilde zo graag een kijkje achter de schermen geven.

Als 16 – 17 jarige ging ik al naar de hairstyle, eigenlijk weet ik niet of de beurs toen al deze naam droeg (we praten over 1987), we werden met bussen afgezet. In die tijd werden er de scholierenwedstrijden gehouden, waaraan ik zelf 2 keer heb deelgenomen met het herenvak. Onderscheiden moest je toen al, dus mijn model kreeg prachtige blonde plukken in zijn kleurhoogte 4 (middenbruin) haar. Gelukkig hebben we de foto’s niet meer 😉

Toen al overdonderd door de macht van goed haar en geprikkeld om me te verdiepen in meer, beter, mooi en anders.

In 2012 was ik ook weer aanwezig op de Hairstyle 2.0. Een geweldige show van Trinity Haircare en een super vette vibe van Kinki kappers zorgde voor een bak inspiratie!

In 2014 weer richting Rotterdam: The Hairproject, een andere naam en in een ander jasje. Jammer genoeg moet ik schrijven dat het tegenviel. Teleurgesteld en hangend op een barkrukje met een lunch in onze handen begon daar echter vette muziek te knallen en startte het promofilmpje van Toni Kalin. Mijn aandacht was getrokken! Sindsdien volg ik deze geweldig innoverende kapper en zijn team.

Toen ik dan ook las dat Toni Kalin met zijn Anarchy lijn plus special guest Pablo Kümen naast de IT look van L’oreal Professional, Mark Woolley for electric hair en Schorem haarsnijder & barbier op de runway zouden verschijnen, moest ik erbij zijn!

Samen met mijn vriendin en fotografe Andrea Beckers van Beckflash Fotografie en mede dankzij de gewonnen kaartjes van Style redacteur – Willem Kruithof, zijn we afgelopen maandag naar Kortrijk gereden om ons te laten overdonderen door de gave shows van deze top kappers.

Op een perfecte locatie, met ruim voldoende parkeergelegenheid werden we ontvangen in een grote hal om vervolgens langs mooie banners richting de grote zalen te gaan. Wat Andrea direct opviel, ik was hier al op voorbereid, was de lounche/trance muziek die door de hal klonk, die voor ons als 2 vrij alternatieve music loving girls vrij irritant in de oren klinkt. Het is een puntje dat er bij schijnt te horen en dit neem ik dan ook voor lief…. tot afgelopen maandag.

Super vet was het toen het geweld van de promo van Toni Kalin losbarstte en een show volgde met muziek van o.a. Marilyn Manson, New Order en The Chemical Brothers (waarvan ik er 2 ga zien dit jaar op GMM en Rock Werchter).

Eindelijk een show met alternatieve muziek dat naast de stoere modellen, vette styling en dope dansers (met een jonge Edward Norton) en natuurlijk de geweldige modellen samen maakte tot een vette show!

Gaaf alternatief haar, van disconnect tot mooie contrasten en overloop. Gave kleuren, pastel tinten een geweldige in kleur overlopende groene bob, avant garde met prachtige haarstukken. Zelfverzekerde krachtige dames en mooie stoere mannen met coole styling. Kortom; onze dag kon niet meer stuk.

In the hubs & the brand boxes heerste een heerlijk ontspannen en relaxte sfeer. Door fijne ondernemers werden we op een open manier benaderd en mochten we kennis maken met een tal aan bekende en ook nieuwe brands. Daarnaast werd ik nog door 2 dames aangesproken of ik Belgische was of in ieder geval in België mijn salon had, want dan mocht ik mee werken aan een televisie uitzending. Overdonderd als ik was weet ik niet precies waarvoor, maar jammer genoeg mocht ik niet deelnemen ondanks het feit dat mijn hart in België ligt wat festivals en events betreft,  ik blijf toch een Hollandse onderneemster.

The Runway trok weer onze aandacht! Mark woolley for Electric Hair, gevolgd door een mooie show van L’Oréal Professional  met Edwin Brabants, Guigone Neyt en Romain Ezra Nicotra. De nieuwe It-lijn werd gepresenteerd. Drie kappers die wisselde van model, creërend onder een draaiende cirkel van licht. Dit gaf een prachtige setting. Geweldig waren wederom de dansers en prachtige modellen die op de runway verschenen terwijl ondertussen de kapsels gestyled werden. Dit gaf een overdonderend effect aan haar, kleur, dans en styling! Never a dull moment!

L’Oréal blijft na 20 jaar met veel plezier mee gewerkt te hebben in mijn hart, mede door de prachtige lijnen van Berni Ottjes en Francis Schroembges!

Schorem Haarsnijder en barbier. Geweldig. Geheel op eigen wijze werd er door Leen en Bertus een demonstratie op de runway gegeven. Strakke lijnen, scumbags, lol, wederom heerlijke muziek ( Johnny Cash, Pokey Lafarge), redelijk losse ventielen  met een geweldig verhaal! Prachtig hoe onder het zeer nuchter vertellen van hun succesverhaal op de achtergrond een geweldig kapsel wordt geknipt. Modellen die lekker relaxed, iets te laat en na 2 keer roepen pas de runway opkomen. Zelf had ik de neiging om de banken aan de kant te gooien, de muziek open te draaien en gewoon lekker langs de runway te gaan staan. Luisteren naar wat Leen & Bertus te vertellen hebben. Terug naar de basis, dromen volgen, doen wat je leuk vind en daar een kei in worden! Ik vind het heerlijk deze succes verhalen! Vooral als het met een dosis nuchterheid verteld wordt! Mannen bedankt.

hairproject berni ottjes debby gransierNa een super dag wilden we rond vier uur richting uitgang gaan toen ik in de hubs Berni Ottjes tegen het lijf liep. Voordat ik het wist (dat is een eigenschap die ik maar niet kwijt raak) sprak ik hem aan en nam hij nog even de tijd om met mij op de foto te gaan! Thanks Berni, een complete dag.

Hairproject 2015 was voor Andrea & mij een top dag en een zeer leuke ervaring. Dank jullie wel! Ook interesse in een mooie reportage met indrukwekkende foto’s om je website mee aan te vullen of de social media mee te bestormen? Neem dan contact met ons op.

Neem een kijkje op Beckflash Fotografie voor nog meer foto’s.

Wij kijken uit naar jullie opmerkingen onder dit bericht!

Vind je dit bericht leuk?

Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter

Wil je een reactie achterlaten?

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marjo

    Stoer, enthousiast en recht uit het hart, dus helemaal JIJ!! Alweer super dat je ons een kijkje achter de schermen geeft, complimenten zeker ook aan Andrea voor de prachtige foto’s!!

  2. Wat een passie en een pr8ige plaatsjes!
    Een genot om te lezen hoe jullie de wereld enthousiast kunnen maken over HAAR!!
    Keep on posting! Love it XXX

Geef een antwoord